Réthy Fashion Kft.

Régi farmerből új farmer?!
A TRASH csapata Szigetszentmiklósra látogatott a Réthy Fashion-höz.

unnamed (1)

Ezt a családi vállalkozást Évi és a férje hozta létre 5 évvel ezelőtt a semmiből. Egy új és különleges dolgot akartak létrehozni, ezért ez az első vállalkozás, ahol újrahasznosított farmerekből ruhát készítenek, most már Magyarországon ebben élen járnak.  Otthon a barátaik mindig mondták, hogy nála hagyják a szerintük már használhatatlan farmereket. Elkezdtek gondolkozni, hogy mit lehetne belőlük csinálni. Tudták, hogy mindenki táskát csinál belőle és mivel soha nem akarták azt csinálni, mint mások, ezért arra gondoltak, hogy ruhákat kezdenek el belőle készíteni. Az egész otthon a garázsban kezdődött, hogy ruhákat tervezett az Évi, utána 4 évre rá nyitották meg a Szigetszentmiklóson a bemutatótermüket. Rájöttek, hogy ahhoz, hogy szép újrahasznosított termékeket készítsenek, sokkal több alapanyaghoz van szükség. Amikor elkezdték, beállították a célcsoportjukat 30-tól 55 évig, de meglepetésünkre 60, 80 felettiek is mentek.

Az első három évük arról szólt, hogy hogyan tudják a farmert begyűjteni. Leginkább édesanyák, alsós tagozatú gyerekek és idősek adományoznak farmert, amikért cserébe kedvezményre jogosító kuponokat kapnak. Szigetszentmiklóson van begyűjtési pont és egy Budapesten.

Odavitt saját kedvenc ruhadarabokból is készítenek személyre szabott táskát, kabátot vagy bármit, amit szeretnének. Csinálnak több funkciós táskákat, neszesszereket, pénztárcákat, tornazsákokat, hátizsákokat, esküvői csokrokat, ékszereket, óvodai jeleket, bevásárló táskákat, férfi és női zakókat és még sok mást.

Nagyon fontos számukra a vevők igénye, ezért folyamatosan fejlesztenek, hogy minden kívánságot teljesíteni tudjanak, ezért már a világ különböző pontjairól is megkeresik őket, például Kecskemét, Győr, Komárom, Szeged. Elkezdték a farmerral, aztán hozzátették a csipkét, most pedig még hozzájött a kávékapszula. Ebből ékszereket csinálnak és elkezdték még a cipzárak felhasználását is. Termékeik egyediek, minden egyes típusú ruha más és más, a variációk szinte végtelenek.

Mindezek mellett fontos számukra a minőség. Különböző eseményekre is szoktak járni, hogy egyre többen megismerjék a farmer újrahasznosítását. Divatbemutatókat is szoktak tartani, aminek az a célja, hogy megmutassák, a farmer újrahasznosításával is lehet szép és igényes ruhákat készíteni. Workshop jellegű eseményeket szoktak tartani az iskolában, ahol a diákok mutathatják be a Réthy Fashion legújabb darabjait.

Ha újra kezdhetnék, vagy változtathatnának, hamarabb behoznák a kiegészítőket, de ugyanúgy ruhával kezdenének. Nem ragaszkodnak a döntéseinkhez, de néha egy rossz döntés is előre tud vinni hosszútávon. Úgyhogy lehet, hogy ugyanúgy csinálnának mindent, mert ebből is tanulnak.
Nem volt sémájuk, nem tudtak kitől tanulni, maguknak kellett rájönniük mindenre.

A céljuk, hogy ha valaki meghallja, hogy Réthy Fashion, tudják, hogy ez a farmer újrahasznosítás legfelsőbb szintje. Olyan céget szeretnének, aminek az alapjai nagyon jók és szeretnék ráhagyni a gyerekeikre. Az alapítók legjobb tulajdonsága, hogy nagyon türelmesek és szeretik ezt csinálni. A jövőre nézve még nagyon sok tervük van.

Nagyon jól éreztük magunkat, kedvesek és segítőkészek voltak velünk. Minél jobban próbáltak beleavatni minket az újrahasznosítás fontosságába. Nagyon szépen köszönjük nekik az együttműködést!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s