HelloAnyu Kávézó

Kedden kipróbáltunk egy csodálatos kávézót. Figyelemre méltó, hogy ez a kávézó mennyire kiveszi a részét abban, hogy támogassa a kisgyermekes anyukákat. Szerencsére sikerült interjút készíteni Lipták Orsolyával, a kávézó tulajdonosával.

Honnan jött a Kávézó ötlete? 17858296_1258530277550035_1305934669_o

Először nem gondoltam arra, hogy szeretnék vállalkozást indítani. Mielőtt született egy gyermekem, nagyon pörgős életem volt. A barátaimmal rendszeresen beültünk valahova, és én voltam az első, akinek gyereke született. Hirtelen azt éreztem, hogy ami eddig rendszeres volt, azt nem tudom többé csinálni, bezárult nagyon a világ. Márpedig nem hittem abban, hogy egy kisbabával megáll az élet. Nem értettem, hogy miért nincsenek felkészülve a helyek, hogy az embernek egyszer csak gyereke lesz, de attól ugyanúgy szeretne nemcsak anyuka lenni, hanem barát is, feleség is meg dolgozó nő is. Elkezdtem azon agyalni, hogy hogyan lehetne ezen segíteni.

Mi a Kávézó fő profilja?       17887134_1316101198475075_640410908_o

Ez egy szociális és családbarát munkahely. Környezettudatosságra törekszünk, ezért szelektíven gyűjtjük a hulladékot, 50 km-es körzetből származó alapanyagokkal dolgozunk, és kíméletes eljárással készítünk mindent, tehát nincs benne mestersége adalékanyag, hanem házi termékeket részesítünk előnyben. Próbálunk mindenféle mentességre figyelni, hogy széleskörű választék legyen például glutén vagy laktózmentes ételekből is. Ez egy olyan hely, ahova kisgyerekekkel is be lehet jönni, lényegében egy gyerekbarát hely felnőttek számára, ugyanakkor a gyerekek számára is ugyanolyan élvezetes, mint az anyáknak. Nehéz volt elmagyarázni kezdetben, hogy mi is lesz a fő profil, mivel ilyen hely ezelőtt még nem volt. Kezdetben nem értették, hogy HelloAnyu egyben egy kávézó, étterem, közösségi tér és egy játszóház is. Szakmailag egyébként anyaközpont, viszont jobban szeretem a kávézó elnevezést, mert abból jobban látszik a funkciója.

Nehéz volt belekezdeni?

Igen, mivel az önkormányzat kezdetben nem értette az üzleti tervünket, így vissza is küldték, hogy gondoljuk át. Ezenkívül nem volt arra lehetőség, hogy egyszerre mindent meg tudjunk csinálni. A marketing részét ezért egy Facebook oldallal próbáltuk megoldani, ezenkívül abban bíztunk, hogy van annyira jó a szolgáltatásunk, hogy eladja önmagát, és hát így is lett. Szinte azonnal híre ment a kávézónknak, és ez erős marketinglépés volt. Egyre több követőnk lett Facebookon, és különböző konferenciákra hívtak bennünket. Madridban egy innovációs díjat is nyertünk, és a későbbiekben a Nest bevett a portfóliójukba. Kaptunk támogatásokat. Munkánkat többen elismerték:  az ötletünkkel egy társadalmi vállalkozás fejlesztő szervezettől díjat nyertünk, illetve egy Civil Támogatási Alaptól egy kis projektmegbízást kaptunk. A kezdetekhez képest sokkal jobb a helyzetünk, mert vannak partnereink is, akik szintén reklámozzák az ötletünket.

Milyen programok vannak? 17887662_1340471012714391_1685335924_o (1)

Az emeleten van 3 külön terem, ahol le lehet őket bonyolítani. Mindenféle programok vannak. Általában felmérjük, hogy mire van igényük a mamáknak. Vannak életminőség javító programok például: Felnőtt Jóga, Gyerek jóga vagy Babás Jóga. Van még például Varrótanfolyam, Maszatoló gyerekeknek, kisbútor felújítás és Kozmetikumkészítés is. Ezenkívül vannak szülői kompetencia fejlesztésére irányuló programok is, különböző tréningek és tanácsadások a mamáknak. De a munkaerőpiacra is segítünk visszailleszkedni. Tehát nagy hangsúlyt fektetünk a szülőket és babákat egyaránt építő programokra.

Mik a céljaitok?

Elsősorban mivel jeleztek vidékről és más helyekről, hogy lenne igény több ilyen kávézóra, ezért az elsődleges cél a terjeszkedés, bővülés. De például jó lenne egy honlapot készíteni a kávézónak. Ezenkívül szeretnénk a vendéglátás részét erősíteni. De sok apró cél van még és jön folyamatosan is.

Mi nagyon élveztük az interjút, mert egy csodálatos embert ismertünk meg. Az ötlet és az, hogy mit szeretne elérni vele, nagyon tiszteletre méltó. Kívánjuk, hogy nagyon sikeres legyen ez a projekt, mert hatalmas segítség. Nagyszerű közösség és csak javasolni tudjuk minden anyának, mert lehet, hogy nem is tudják, de erre van szükségük.

17858181_1702467103386313_1771120469_o másolata17887515_1702881616678195_1221336864_o

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s