Kezdd magaddal!

Az ezévi főtémánk a fenntarthatósag. Mi az első dolog ami eszünkbe jut? A levegőszennyezés, a hulladékok, globális felmelegedés és reméljük az újrahasznosítás is.

De vajon létezik-e a belső fenntarthatóság? Mi történik akkor, ha elsodor minket az élet, vagy legyűr a stressz? Hezler Csilla es Szabó Gábor Béla projektje ezekkel a kérdésekkel foglalkozik.

Szerintük elengedhetetlen a sportolás a belső nyugalom megőrzése érdekében (amit jól gondolnak). Éppen ezért a projekthét egyik napján Magyarország szívét, a Pilis hegységet látogatják meg. Ha az időjárás kedvező lesz számukra, a Dobogókőnel egy kisebb kirándulás vár rájuk.

Ám a belső egészség megőrzésére nem elég a sport. Egy úgynevezett “lelassító” légzésgyakorlattal egy kis nyugalomra lelhetnek. Ez egy irányított meditáció, mely a tudatos légzés végett lett kitalálva.

De tudtad, hogy a rajzolás is segíthet megtalálni a belső önmagad? A válasz IGEN! A csoporttagok rajzmeditációval is meg fognak ismerkedni, melynek célja a mindennapoktól való elvonatkoztatás, színezés és saját magunkba való elmélyülés.

A diákok eddig kultúráltan vègezték a feladatokat, csoportban is kivették részüket, nagyon élvezték az első napot. Reméljük ez így is marad, és sikerül megérteni belső fenntarhatóság fontosságát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s